Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Partidul Socialiştilor va planta „Pădurea Victoriei”

27 mar. 2015,, 13:15   Societate
2400 0
Партия социалистов заложит "Лес Победы"
Foto: point.md
Partidul Socialiştilor (PSRM) s-a alăturat iniţiativei "Pădurea Victoriei", iniţiate în CSI în ajunul aniversării a 70-a a Victoriei asupra fascismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al formaţiunii, acţiunea prevede plantarea de copaci în memoria celor căzuţi în anii războiului. Copacul poate fi sădit în memoria unei rude căzute pe cîmpul de luptă, adică poate fi atît un copac nominal, cît şi unul fără nume.

În Moldova, socialiştii intenţionează să desfăşoare acţiunea în toate raioanele ţării. Primii copaci vor fi plantaţi pe 27 martie, în parcul Valea Trandafirilor din Chişinău.

Ieri socialiştii, în frunte cu liderul lor, Igor Dodon, au participat la evenimentele dedicate aniversării celor 71 de ani de la eliberarea oraşului Bălţi de sub ocupaţia cotropitorilor germano-fascişti.

Dodon a declarat despre inadmisibilitatea interzicerii simbolurilor victoriei şi interpretării istoriei.

"Socialiştii sînt convinşi că inutilul proiect de lege privind interzicerea simbolicii Victoriei – Panglica Sfîntul Gheorghe, nu va fi adoptat. Întreaga fracţiune a PSRM va veni la fiecare şedinţă a Parlamentului pînă la Ziua Victoriei – 9 mai – cu panglici Sf. Gheorghe", a promis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?