X 
Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Ghimpu: În Moldova există două centre de putere

27 mar. 2015,, 12:52   Politică
5716 10

Ghimpu: În Moldova există două centre de putere
Foto : reuters.ru

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susține că, deși oficial în Moldova există un singur centru de putere, constituit din PLDM și PD, neoficial deciziile importante sînt discutate într-un alt cerc, din care face parte și PCRM. Declarația a fost făcută de politician în cadrul unei emisiuni la TV7, notează NOI.md.

Potrivit liberalului, la nivelul procesului de vot în Parlament, cele două partide de guvernare depind în totalitate de PCRM.

„În realitate sînt două centre de putere. Unul este PLDM-PD, care au semnat Acordul și și-au asumat actul guvernării, iar al doilea cerc e constituit împreună cu Voronin. Acum, PLDM și PD, care și-au asumat actul guvernării, nu sînt puterea, pentru că fără Voronin ei nu pot hotărî nimic. Acest lucru s-a văzut în timpul ședinței de marți a Parlamentului, cînd Voronin a spus că cineva trebuie «scos cu picioarele înainte», și atunci deputații au cerut pauză, iar în pauză a apărut și ideea de a-i elibera din funcții pe cei doi funcționari de la BNM și CNPF. Asta demonstrează că votarea anumitor proiecte, fără Voronin, nu e posibilă. Chiar sînt cazuri cînd Voronin dictează cum”, a menționat Ghimpu.

Liberalul a mai precizat că influența Partidului Comuniștilor asupra activității executivului este însă limitată. „Acolo puterea nu e la PCRM, dar la cele două partide”, a spus Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?