Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași va evolua la Chişinău

27 mar. 2015,, 11:30   Societate
2859 0
Ясский национальный театр Vasile Alecsandri выступит в Кишиневе
Foto: tv7.md
Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași va prezenta vineri şi sîmbătă pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău două spectacole.

Directorul artistic al teatrului, Sandu Cozub, a relatat pentru "Infotag" că pe 27 martie, de Ziua Internaţională a Teatrului, amatorii de teatru vor avea ocazia să vizioneze "Iaşii în carnaval" de Vasile Alecsandri în regia lui Alexandru Dabija.

Iar pe 28 martie spectatorilor le va fi prezentată comedia "neagră" "Acasă, în miezul verii". Piesa de Tracy Letts a fost pusă în scenă în cele mai faimoase teatre din lume şi a cîştigat Premiul Pullitzer. Chişinău o va vedea în regia lui Claudiu Goga. Ambele spectacole au fost declarate unele dintre cele mai bune din repertoriul Teatrului din Iaşi.

Aceasta este o vizită de răspuns a partenerilor din Iaşi. În ianuarie chişinăuienii au pus în scena din România cele mai bune spectacole ale lor.

În ajunul Zilei Internaţionale a Teatrului, Uniunea Teatrală din Moldova i-a desemnat pe cei mai buni reprezentanţi ai artei teatrale din Moldova, printre care reprezentanţi ai Teatrului Naţional "Mihai Eminescu". Astfel, spectacolul său "Familia Tot" de Istvan Orkeny, în regia lui Sandu Cozub, a fost recunoscut cel mai bun la ediţia a XIV-a a Gala-ceremoniei Unitem. Iar actriţa Diana Decuseară a luat premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin.

Premiul pentru cea mai bună regie a fost luat de Daniela Burlaca pentru spectacolul "Scaunele" de Eugen Ionesco, de la teatrul studio Geneza-Art.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?