X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Premierul Franței va vizita Republica Moldova (VIDEO)

27 mar. 2015,, 10:30   Politică
2882 1

Премьер-министр Франции посетит Молдову (ФОТО)
Foto: noi.md

În prima jumătate a acestui an, prim-ministrul Franței, Manuel Valls, va efectua o vizită oficială la Chișinău. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman, care a discutat astăzi despre pregătirile acestei vizite cu secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Franței, Harlem Désir. Cei doi oficiali au susținut un briefing la Chișinău, informează NOI.md.

Potrivit Nataliei Gherman, Franța este un partener strategic important pentru Moldova, dispus să ofere asistența necesară în implementarea reformelor. Discuțiile au vizat în special acordarea suportului în domeniul dezvoltării agriculturii și implementării normelor sanitare și fitosanitare stabilite de UE. Discuțiile s-au axat și pe pregătirile pentru Summitul Parteneriatului Estic de la Riga.

„Am discutat și despre evoluțiile pe plan regional, procesul de soluționare a conflictului transnistrean, oportunitatea efectuării unor vizite la cel mai înalt nivel. Prim-ministrul Franței ne va vizita țara în primul semestru al anului curent. Vizita colegului meu francez este privită ca o etapă de pregătire a vizitei premierului francez”, a menționat Natalia Gherman.

Precizăm că secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Franței, Harlem Désir, se află la cea de-a doua vizită la Chișinău. Prima dată, oficialul a vizitat Moldova pe 1 septembrie 2014.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?