X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Războiul oligarhilor în Ucraina

27 mar. 2015,, 02:00   Externe
7846 3

Foto: realitatea.net

Slabita de un conflict armat si de criza economica, Ucraina este amenintata de un nou razboi al oligarhilor din cadrul puterii. Presedintele Petro Porosenko l-a revocat din functia de guvernator al regiunii Dnipropetrovsk pe influentul oligarh, Igor Kolomoiski, pe fondul unui conflict privind controlul asupra unei companii petroliere de stat.

După o criză de peste un an, Ucraina revine la practici pe care le credea depasite. Temerile privind un nou război al oligarhilor s-au materializat, când zilele trecute, bărbați mascați și înarmați au pătruns în sediile a două companii publice din Kiev, controlate de miliardarul și guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Igor Kolomoiski. Astfel că, în urma raidurilor, șeful statului ucrainean a decis revocarea acestuia din funcție prin decret prezidential.

În acelaşi timp, Poroşenko a promulgat amendamentele la legea cu privire la societăţile pe acţiuni, modificări destinate să limiteze controlul exercitat asupra acestora de către acţionarii minoritari.Modificarea legii cu privire la societățile pe acțiuni a provocat însă un conflict atât între preşedinte şi guvern, cât și între Igor Kolomoiski şi echipa sa.

Oligarhul, a cărui avere a fost estimată de versiunea ucraineană a Forbes la 1,8 miliarde de dolari la începutul anului 2015, a ajutat la impunerea ordinii în Dnipropetrovsk şi la blocarea avansului separatiştilor proruşi în est. El finanţează mai multe batalioane ucrainene care luptă împotriva separatiştilor în regiunile Doneţk şi Lugansk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?