X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Președintele afgan a mulțumit poporului american într-un discurs rostit în Congresul SUA

26 mar. 2015,, 03:00   Externe
3420 0

Foto: lenta.ru

Președintele afgan Ashraf Ghani le-a mulțumit miercuri americanilor, într-un discurs rostit în Congresul SUA, pentru angajamentul lor în războiul din Afganistan, relatează AFP și Reuters. 'Înainte de toate, aș dori să încep prin a mulțumi poporului american, al cărui sprijin generos pentru țara mea a fost de o valoare imensă pentru a promova cauza libertății', a declarat Ashraf Ghani în fața membrilor Congresului american.

Președintele afgan a reluat mulțumirile și președintelui american Barack Obama, aducând un omagiu implicării de durată a SUA, angajate în cel mai îndelungat conflict din istoria lor.

'Recunoștința noastră pentru profunzimea contribuției americane față de poporul nostru nu poate fi măsurată numai în cuvinte', a declarat președintele afgan, care a fost primit marți la Casa Albă de Barack Obama, în cadrul primei sale vizite de la învestire, în septembrie.

Ghani a declarat de asemenea că gruparea Statul Islamic (SI) și aliații săi reprezintă o 'amenințare foarte mare' pentru țările din vestul și centrul Asiei. Jihadiștii SI trimit deja trupe spre sudul și vestul Afganistanului 'pentru a testa vulnerabilitățile". El a afirmat de asemenea că operațiunile Pakistanului de combatere a insurgenței împing talibanii din Waziristanul de Sud spre regiunile de graniță ale Afganistanului.

Precizând că guvernul său nu va susține militanți, Ghani a denunțat, fără a identifica, state care în opinia lui 'tolerează, finanțează, acordă adăpost și folosesc actori violenți și non-statali drept instrumente ale unor politici înguste'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?