X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

BNM a infirmat zvonurile privind plecarea Emei Tăbîrță acum cîteva luni

25 mar. 2015,, 11:37   Societate
3768 2
В НБМ опровергли слухи о самостоятельном уходе Эммы Тэбырцэ несколько месяцев назад
Foto: bnm.md
La începutul acestui an, în mediul experților circulau zvonuri precum că vicepreședintele Băncii Naționale a Moldovei, Ema Tăbîrță, a depus cerere de plecare în concediu, cu eliberarea ulterioară din funcție. Dacă acest lucru într-adevăr a avut loc, atunci nu este clar pentru ce a fost jucat spectacolul cu demiterea vicepreședintelui BNM în Parlament.

Însă Banca Națională a Moldovei a infirmat zvonurile că Ema Tăbîrță a depus cererea de eliberare din postul de vicepreședinte al BNM în urmă cu cîteva luni. Surse din cadrul BNM au comunicat pentru NOI.md că Ema Tăbîrță a activat oficial în cadrul BNM inclusiv pînă în ziua de ieri, cînd Parlamentul a adoptat decizia privind demiterea ei.

Astăzi BNM a introdus pe pagina sa oficială modificări în lista Consiliului de administrație a Băncii Naționale a Moldovei, excluzînd-o pe Ema Tăbîrță și lăsînd vacant postul unuia dintre vicepreședinții BNM, deținut de ea anterior.

Președintele Consiliului de administrație al BNM este guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu. Din acesta mai fac parte prim-vicepreședintele BNM, Marin Moloșag, vicepreședinții BNM Aureliu Cincilei și Ion Sturzu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?