X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Leancă: Fără specialiști din străinătate nu vom afla adevărul despre situația din sistemul bancar

24 mar. 2015,, 17:39   Economie
6251 10

Leancă: Fără specialiști din străinătate nu vom afla adevărul despre situația din sistemul bancar
Foto: omg.md

Comisia de anchetă privind elucidarea situației de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank nu și-a atins obiectivele. Opinia aparține deputatului neafiliat Iurie Leancă, care a declarat că documentul nu conține o analiză riguroasă a ceea ce s-a întîmplat și nici soluții pentru remedierea situației din sistemul bancar, informează NOI.md.

„Din păcate, Comisia nu a reușit să facă un pas înainte în vederea realizării multiplelor obiective. Nu au fost exprimate solicitări exprese Guvernului și BNM-ului de redresare a situației. Există foarte multe formule confuze. Nu am notat nimic nou, nu s-a făcut o analiză riguroasă a felului cum instituțiile statului și-au respectat sau nu mandatul și în ce măsură au aplicat instrumentarul pe care îl au”, a declarat Leancă.

Totodată, fostul premier a precizat că fără implicarea experților din străinătate, investigarea fărădelegilor de la cele trei bănci nu va avea sorți de îzbîndă. Leancă a mai precizat că propunerile sale înaintate la Comisie nu au fost luate în calcul.

„Am ajuns la concluzia că fără specialiști din străinătate nu vom avansa repede, obiectiv și echidistant în investigare a ceea ce s-a întîmplat în sistemul bancar, în identificarea celor care se fac responsabili și în recuperarea activelor”, a menționat deputatul.

Precizăm că raportul Comisiei de anchetă cu privire la cele trei bănci a fost audiat astăzi de Parlament cu ușile închise.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?