X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Fermele au scos primii pui. Preţurile cu amănuntul în articol

21 mar. 2015,, 14:30   Societate
11373 0

Foto: appsmediatama.net

Fermele avicole din ţară au scos în vânzare primii pui. Doritorii pot cumpăra pui de o zi, dar şi de o lună. Comercianţii nu duc lipsă de cumpărători, dar aceştia din urmă se plâng de preţuri prea mari.

Înainte de a fi vânduţi, puii de găină sunt vaccinați. "După ce i-am scos din incubator, îi alegem de coajă şi de ou şi îi punem câte o sută în ladă. După care îi ducem şi îi vacinăm", a explicat şefa incubatorului din satul Volodeni, raionul Edineţ, Maria Panevschi.

Ferma avicolă din Volodeni produce anual aproximativ un milion de pui pe an.

"E o rasă foarte bună de carne şi ou. O rasă care merge pentru sat. Sunt pui de mai multe culori, mama e roşie, iar tatăl e porumbac, aşa că avem şi albi şi suri. Părinţii sunt aduşi din Franţa şi pe loc producem ouă, după care scoatem pui", povesteşte medciaul de la fermă Vasile Platon.

Deşi au recunoscut că sunt mulţumiţi de această rasă de pui, cumpărătorii spun că preţurile sunt cam piperate:

"Încăpere încălzită avem, acum puiul afară nu-l ţii .Aşa că am pregătit încăperea încălzită şi ne străduim să-i luăm pe primii. Aşa se spune că primii pui sunt cei mai buni."

"Se fac găini mari şi cocoşi. Preţurile cam nu prea ne aranjează că avem salariile mici, preţurile ne par mari. Dar ce să facem?!"

"Cu soţia, cu finul, cu nepoata luăm toţi de aici. Mai mult pentru carne. Un cocoş de astă primăvară are şapte kilograme".

La ferma din Volodeni, un pui de o zi costă 13-15 lei, iar pentru unul de o lună, care cântărește peste 400 de grame, cumpărătorii plătesc 35 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?