X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Gaburici a făcut bilanțul vizitei sale la Bruxelles

20 mar. 2015,, 17:16   Politică
3615 2

Gaburici a făcut bilanțul vizitei sale la Bruxelles
Foto: gagauzinfo.md

Premierul Chiril Gabuirici și-a încheiat astăzi vizita efectuată la Bruxelles, cu ocazia desfășurării primei şedinţe a Consiliului de Asociere RM-UE. Șeful executivului a concluzionat că vizita a fost una productivă, iar rezultatele acesteia vor fi vizibile în scurt timp. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing susținut la Aeroportul Internațional Chișinău, notează NOI.md.

„Sînt foarte mulțumit de această vizită. A fost una productivă, care ne va da rezultate în viitorul apropiat. Am discutat despre toate realizările pe care le avem la această etapă, dar și despre restanțele pe care le avem, despre următorii pași pe care îi va întreprinde Guvernul în cadrul obligațiunilor pe care le avem în Acordul de asociere. Am discutat și despre acțiunile ce trebuie întreprinse pînă la Summitul de la Riga”, a punctat Gaburici.

Premierul a menționat că a primit semnale pozitive din partea mai multor oficiali UE privind disponibilitatea susținerii, în continuare, a parcursului european al țării. Totodată, Chiril Gaburici a precizat că a ajuns la anumite înțelegeri și pe linia cooperării cu Alianța Nord-Atlantică.

„Cu secretarul general al NATO am stabilit că vom avea o cooperare mai bună decît a fost pînă acum pe sectorul securității naționale, ținînd cont de situația geopolitică actuală. Ne-am înțeles că secretarul general va face o vizită în Moldova pînă la vară și că la Chișinău se va deschide un oficiu al organizației NATO”, a spus Gaburici.

Referindu-se la participarea sa la Summitul Partidului Popular European, premierul a precizat că a avut ocazia să discute cu cancelarul german, Angela Merkel, și cu foștii președinți ai Franței și Georgiei, Nicolas Sarkozy și Mihail Saakașvili.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?