Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Moldova și Ucraina își vor intensifica cooperarea economică

20 mar. 2015,, 15:30   Economie
2958 0
Moldova și Ucraina își vor intensifica cooperarea economică
Foto: europalibera.org
Moldova și Ucraina își vor intensifica cooperarea economică și vor extinde comerțul bilateral. La această înțelegere s-a ajuns în cadrul unei întrevederi susținute de vicepremierul, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Stephane Bride, cu delegația Ambasadei Ucrainei la Chișinău, în frunte cu Ghennadi Altuhov, Însărcinat cu Afaceri al Ucrainei în Republica Moldova, informează NOI.md cu referire la un comunicat emis de Ministerul Economiei.

În cadrul întrevederii părțile au examinat relațiile economice bilaterale actuale și perspectivele de intensificare a comerțului între cele două țări.

Stephane Bride a menționat că Ucraina nu este doar un vecin, ci unul dintre principalii parteneri economici ai Moldovei, și de aceea țara noastră este deschisă pentru un dialog activ în vederea asigurării unei cooperări ascendente în continuare.

În cadrul discuțiilor părțile s-au axat, în principal, pe valorificarea oportunităților comune oferite de piața Uniunii Europene în contextul realizării Acordului de asociere cu UE.

Ghennadi Altuhov a menționat că, alegînd aceeași cale europeană, părțile au posibilitatea de a realiza proiecte comune la un nou nivel.

În vederea consolidării relațiilor bilaterale între Moldova și Ucraina, interlocutorii au convenit asupra desfășurării în viitorul apropiat la Kiev a celei de-a 14-a ședințe a Comisiei Interguvernamentale moldo-ucrainene de cooperare comercial-economică, în cadrul căreia vor fi stabilite perspectivele de colaborare.

Ucraina ocupă locul 6 printre cei mai mari parteneri de export ai Republicii Moldova. În anul trecut exporturile moldovenești în Ucraina au constituit 109,2 milioane de dolari. Moldova livrează, în principal, în țara vecină semințe de floarea-soarelui, grîu, porumb, fructe proaspete și uscate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?