Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Pasajele subterane, în vizorul Primăriei (VIDEO)

16 mar. 2015,, 13:45   Societate
4370 1

Pasajele subterane, în vizorul Primăriei
Foto: noi.md

Astăzi, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău, primarul general, Dorin Chirtoacă, a ridicat problema pasajelor subterane, și anume cea referitoare la închiderea și lipsa iluminării lor pe timp de noapte.

Potrivit directorului interimar al Direcției transport și căi de comunicație, Igor Gamrețki, subteranele sînt închise pe timp de noapte din cauza agenților economici care arendează aceste spații. În prezent sînt inițiate dosare penale, iar agenții economici urmează să se prezinte la judecată.

Directorul Întreprinderii Municipale „Lumteh”, Nicolae Vereșco, susține că iluminatul este din contul „Lumteh”. „În fiecare zi de luni și joi, noi facem inspecții prin pasajele subterane, schimbînd becurile după necesitate. Pasajul subteran aflat în cea mai gravă situație este cel de lîngă Academie. În 2014, de două ori s-au făcut reparații capitale ale întregului sistem de iluminat, dar, din păcate, acesta a fost distrus”.

Dorin Chirtoacă le-a oferit agenților economici un răgaz de două săptămîni, pentru a rezolva problemele ce țin de accesul și iluminatul pe timp de noapte. În caz contrar, în ultima săptămînă a lunii martie vor fi întreprinse măsuri: „Există instrumente de intervenție, dacă trebuie, să fie luat sub antrepriză și să lichidați toate aceste porți de fier sau uși, gratii, care sînt la intrare în subterană. Problema este de ani de zile și a venit timpul să fie depășită, mai ales că pentru acele instalații nu există niciun document. Sînt făcute în mod abuziv și ilegal de către cei care își desfășoară activitatea economică”, a specificat Chirtoacă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?