X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Leancă este convins că, dacă rămânea la guvernare situaţia era să fie alta

13 mar. 2015,, 08:15   Politică
6279 4

Foto: tv7.md

Potrivit afirmaţiilor fostului premier, una dintre problemele prin care a trecut acesta a fost existenţa două surse de putere.

”Mai mulţi colegi miniştri comunicau cu mine, alţii mai puţin. Ei discutau cu cineva în altă parte. Au fost două centre de putere unde se luau decizii. Eu aş putea spune mai multe, dar cetăţenii probabil vor deja altceva, nu spălarea rufelor în public. Pot spune doar că, după alegeri eu doream mult să se schimbe ceva. Când am devenit prim-ministru, am început să văd cu alţi ochi, am început să văd gravitatea situaţiei. Personal nu aş fi admis unele chestii. Dacă aş fi fost, situaţia era să fie diferită”.

Iurie Leancă a negat faptul că, prin decizia sa ar fi oferit Aeroportul ruşilor. ”De securitatea Aeroportului se ocupă instituţiile statului şi din câte se vede îşi fac datoria. Atunci mi-au fost aduse argumente, de ce trebuie să fie concurs închis pentru concesionarea aeroportului”.

Vorbind despre proiectul său politic, fostul prim-ministru a menţionat că, pentru început este nevoie de un fundament, iar ulterior şi de restul. ”Vreau să fie un grup reprezentativ. Săptămâna viitoare, vom prezenta acest grup, de aceea deocamdată nu voi da nume. Dar pot spune că suntem o echipă de meseriaşi, care pot lansa acest proiect. Un proiect de alternativă de altfel”.

Printre obiectivele enunţate ca fiind prioritate se numără reforma sistemului judecătoresc, reforma procuraturii. ”Schimbări în sistemul judecătoresc fără presiunea din afară nu vor fi. Nu trebuie să ne fie ruşine că suntem incapabili să ne reformăm singuri. Eu nu vreau să schimb vreo persoană, eu vreau să schimb sistemul, iar fără presiunea din exterior nu este posibil. Eu sunt sincer şi nu am ce ascunde. Eu cred în ceva. Cred că nu există altă alternativă ca integrarea europeană. Asta mă defineşte şi poate oamenii de asta şi au încredere”.

În cadrul emisiunii ”Interpol”, Leancă a recunoscut că nu minte niciodată, ci doar preferă să nu spună tot adevărul. ”E mai bine să ocolesc unele lucruri. Nu spun adevărul până la capăt”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?