Eurovision stiri: 522
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Ministerul Finanțelor: În acest an se așteaptă o descreștere a PIB-ului Moldovei

10 mar. 2015,, 13:45   Economie
4655 1

Foto: comments.ua

Proiectul legii cu privire la bugetul de stat al Moldovei pe anul 2015 se află în etapa de finalizare. În prezent se susțin consultări cu Fondul Monetar Internațional pe marginea indicatorilor macroeconomici. Totodată, proiectul politicii bugetar-fiscale pe acest an este deja pregătit și, după cum se prevede, documentul va fi prezentat Guvernului spre examinare și aprobare săptămîna viitoare. Anunțul a fost făcut de către ministrul Finanțelor Anatol Arapu, relatează NOI.md.

Ministrul a menționat că criza economică regională afectează economia Moldovei și experții au dreptate că în acest an în țara noastră se așteaptă o reducere a produsului intern brut. „Valorile deocamdată se precizează”, a spus Anatol Arapu.

El a specificat că politica bugetar-fiscală pe anul 2015 este deja pregătită și în această săptămînă vor avea loc ultimele consultări pe marginea ei cu ministerele de resort ale Guvernului, precum și cu reprezentanții mediului de afaceri, societății civile, sindicatelor, pentru a prezenta săptămîna viitoare documentul Guvernului pentru aprobarea cît mai urgentă și remiterea acestuia în Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?