Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Eurodeputat: Noi sîntem pentru o Moldovă independentă în componenţa UE

4 mar. 2015,, 13:00   Politică
3693 1
Евродепутат: "Мы выступаем за независимую Молдову в составе ЕС, а не за страну, поставляющую мигрантов"
Foto: canalblog.com
„Noi pledăm pentru o Moldovă independentă în componenţa Uniunii Europene, nu pentru o ţară furnizoare de migranţi în ţările dezvoltate ale UE", a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", deputatul Parlamentului European din partea Frontului Naţional din Franţa (FNF), Aymeric Chauprade.

El a amintit că partidul său se află în opoziţie faţă de guvernarea din Franţa.

"Ne aflăm în opoziţie şi în Parlamentul European. Nu sîntem împotriva Europei şi considerăm că Moldova trebuie să facă parte din componenţa UE, dar în calitate de stat independent. Partidul meu a votat împotriva Acordului de asociere RM-UE, dar noi nu sîntem împotriva voastră – sîntem împotriva modelului care funcţionează rău în UE, este greşit şi nu vă va oferi nimic", a menţionat deputatul european.

Potrivit lui, deschiderea frontierelor Uniunii Europene pentru Moldova nu a dus la dezvoltarea ţării.

"Moldova nu trebuie să livreze braţe de muncă în ţările dezvoltate şi nu trebuie să intre în sistemul lor închis de valori. Dimpotrivă, ea trebuie să construiască un sistem propriu, bazat pe o strategie ce ar contribui la dezvoltarea ţării", a menţionat eurodeputatul.

El a relatat că "spre deosebire de grupul de deputaţi care promovează interesele comunităţii LGBT, promovînd şi adoptînd proiecte de lege străine majorităţii europenilor, FNF se pronunţă pentru valori familiale tradiţionale şi supremaţia acestora asupra scopurilor şi sarcinilor materiale".

Chauprade consideră că Moldova, înstrăinîndu-se de dependenţa seculară de ambiţiile imperialiste ale ţărilor al căror vasal a fost (Turcia, Rusia), a ajuns astăzi să fie dependentă de expansiunea NATO.

"Moldova, ca şi Franţa, este parte a planului SUA de a crea o piaţă transatlantică unică, supusă Washingtonului. Viitorul Moldovei nu trebuie să fie legat de livrarea de robi în Germania, dar de edificarea unei țări unite, bazate pe identitatea populaţiei", a conchis Chauprade.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?