Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Încă un judecător va fi cercetat penal

3 mar. 2015,, 12:05   Societate
3805 0

Încă un judecător va fi cercetat penal
Foto: eastcoastdaily.com

Ex-judecătorul din cadrul Judecătoriei Economice de Circumscripţie Serghei Namașco va fi cercetat penal. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmării penale pe numele acestuia, în urma unei solicitări înaintate de procurorul general, Corneliu Gurin, informează NOI.md.

Magistratul este suspectat de pronunţarea cu bună ştiinţă a unor încheieri contrare legii. Potrivit procurorilor, în cadrul examinării unei cauze civile în 2009, privind încasarea unei datorii de 790 de mii de lei de la un agent economic, judecătorul a dispus trecerea dreptului de proprietate asupra a patru bunuri imobile către creditor.

În baza acestei hotărîri, organul cadastral a înregistrat dreptul de proprietate şi folosinţă asupra imobilelor respective după creditor, în condiţiile în care imobilele aparţineau altor persoane, care nu aveau nicio implicare în litigiul examinat. Procurorii au stabilit că magistratul nu a verificat cine este proprietarul legal al bunurilor imobile indicate în încheierea sa, nu a identificat reprezentaţii părţilor la proces, nu a verificat împuternicirile participanţilor la proces, în numele cărora a fost semnată cererea şi tranzacţia de împăcare.

Prin aceste încălcări evidente, a fost lezat unul dintre drepturile fundamentale ale persoanelor fizice şi juridice – dreptul la proprietate, garantat de Constituţia Republicii Moldova, Convenţia Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale şi Codul civil.

Urmărirea penală în acest caz va fi exercitată de Procuratura Anticorupţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?