Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

StarNet va acorda clienților care au avut de suferit facilități și bonusuri

2 mar. 2015,, 10:45   Societate
8088 2

StarNet предоставит пострадавшим клиентам привилегии и бонусы
Foto: infomoldova.net

Operatorul de telecomunicații „StarNet” va acorda facilități și bonusuri clienților săi, ale cărora informații personale au ajuns în rețea în urma atacului hackerilor asupra sistemului IT al Companiei, relatează NOI.md.

Compania „StarNet” a adus scuze pentru cele întîmplate, menționînd că apreciază fidelitatea clienţilor săi și va acorda tuturor abonaţilor în semn de mulţumire diverse facilităţi individuale la utilizarea serviciilor. Compania va oferi mai multe detalii despre acestea în cel mai scurt timp.

„StarNet” a reamintit că la 26 februarie sistemul IT al Companiei a fost atacat de hackeri care au sustras în mod fraudulos informaţii confidenţiale ce țin de activitatea ei. În urma acestui incident, pe mai multe pagini web au fost publicate următoarele informaţii cu caracter personal despre clienţii „StarNet”: nume, prenume, cod numeric personal, telefon, adresă de email. Problema a fost depistată imediat şi pe parcursul nopţii din data de 26 spre 27 februarie, angajaţii „StarNet” au întreprins toate măsurile pentru minimizarea impactului şi protejarea informaţiilor afectate.

Imediat a fost blocat accesul atacatorilor la sistemul informatic „StarNet”, au fost schimbate parolele de acces la sistemul atacat, astfel încît datele sustrase să nu poată fi folosite pentru acces neautorizat. Clienții pot modifica parola de acces la Cabinetul Personal de la data de 2 martie accesînd: http://my.starnet.md. Pentru alte informaţii cu privire la contul Cabinetului Personal ei urmează să contacteze echipa „StarNet”.

„StarNet” a calificat drept false şi manipulatoare speculaţiile referitoare la faptul că datele clienților publicate în rețea pot fi folosite de răuvoitori pentru obţinerea de credite bancare, acces la conturi bancare sau alte escrocherii. Ea a menționat că au fost sesizate organele de drept pentru iniţierea investigaţiilor şi găsirea persoanelor care se fac vinovate de atacul informatic. Autorităţile au intervenit prompt, acordînd suportul deplin şi au depistat în scurt timp suspecţii acestui atac. În aceste momente, ancheta este în desfăşurare, Compania va tine clienții la curent cu rezultatele acesteia. De asemenea ea informează că au fost luate toate măsurile necesare pentru evitarea unor asemenea cazuri pe viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?