Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Secretarul american al justiției: Trebuie consolidată securitatea marilor centre comerciale

27 feb. 2015,, 21:30   Externe
4109 0

Foto: agerpres.ro

Măsurile de securitate la marile centre comerciale din SUA trebuie să fie consolidate, prin angajarea de personal suplimentar, montarea de camere de filmat suplimentare și alte tehnici, după amenințările împotriva centrului 'Mall of America' din statul Minnesota, a anunțat vineri secretarul justiției în exercițiu, Eric Holder, transmite Reuters.

''Cred cu convingere că trebuie să fim mai atenți la ceea ce se întâmplă în aceste centre comerciale. Operatorii acestor centre comerciale au responsabilitatea de a-și spori capacitățile atunci când este vorba de asigurarea siguranței oamenilor care își văd de viața lor de zi cu zi'', a spus Holder, într-un interviu pentru CNN.

Într-un alt interviu, acordat tot vineri publicației Politico, Eric Holder a afirmat că în săptămânile rămase până la părăsirea funcției de secretar al justiției va încerca să opereze modificări în privința standardelor referitoare la lipsa de probe, astfel încât punerea sub acuzare de către autoritățile federale americane să decurgă mai ușor.

Departamentul Justiției american a închis recent ancheta în cazul împușcării lui Trayvon Martin, un tânăr afro-american neînarmat, fără a-l pune sub acuzare pe agresor, George Zimmerman, din cauza ''lipsei de probe''.

''Cred că dacă ajustăm acele standarde, putem deveni mai mult o parte a procesului într-o manieră adecvată pentru a-i reasigura pe cetățenii americani că deciziile sunt luate de oameni care sunt într-adevăr dezinteresați'', a explicat Holder.

În septembrie anul trecut, Eric Holder a anunțat că dorește să renunțe la postul de secretar al justiției. După discuții cu președintele Barack Obama, el a acceptat să rămână în funcție până la desemnarea unui succesor. Cea care va ocupa această funcție este Loretta Lynch, fiind de așteptat ca Senatul american să o confirme luna viitoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?