Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Două centre SYSLAB vor fi deschise la Bălți și Comrat în 2015

27 feb. 2015,, 16:30   Societate
4784 1

Foto: radiochisinau.md

Două noi centre de dezvoltare a carierei urmează a fi deschise în 2015 la Bălți și Comrat. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul vizitei efectuate de viceministrul Economiei Tudor Copaci și directorul Biroului Regional PNUD pentru Europa și țările CSI, Cihan Sultanouglu, la Centrul SYSLAB Chișinău.

Viceministrul a menționat că succesul centrelor SYSLAB de la Chișinău, Rezina și Cahul este unul remarcabil, acestea creînd oportunități reale pentru șomerii calificați, tinerii absolvenți și migranții întorși acasă, care sînt beneficiarii direcți ai acestor centre.

„Centrele SYSLAB, prin abordarea inovativă a problemelor de pe piața muncii din Republica Moldova, a transferului de bune practici europene, le oferă șomerilor șansa de a-și găsi un loc de muncă stabil și contribuie la dezvoltarea inițiativelor antreprenoriale ”, a declarat Tudor Copaci.

Astfel, în anul 2014, cele 3 centre SYSLAB au înregistrat o rată semnificativă de succes, peste 170 de persoane au beneficiat de servicii gratuite de asistență și consultanță în carieră, iar 139 dintre acestea au reușit, datorită instruirilor, să-și găsească un loc de muncă acasă.

În 2015 proiectul își propune să consolideze componenta de antreprenoriat, prin pilotarea fondului de granturi mici condiționate, pentru beneficiarii centrelor SYSLAB cu idei antreprenoriale fezabile. Granturile mici urmează să fie oferite în bază competitivă, conform rigorilor PNUD și cu suportul consultativ al echipelor centrelor de carieră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?