Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Consiliera lui Gaburici se află în incompatibilitate de funcții

26 feb. 2015,, 12:54   Politică
4730 1

Consiliera lui Gaburici se află în incompatibilitate de funcții
Foto: inprofunzime.md

Steluța Andreeva, numită recent în funcția de consilier principal de stat de către premierul Chiril Gaburici, se află în incompatibilitate de funcții, întrucît administrează simultan cîteva afaceri ale premierului. Constatarea aparține Executivului, care a precizat că această urmează să decidă timp de o lună unde va activa în continuare, notează NOI.md.

Potrivit informației prezentate de Guvern, „situaţia de incompatibilitate încetează în 30 de zile calendaristice din momentul apariţiei acesteia. Dacă după expirarea termenului de 30 de zile persoana încadrată în cabinetul persoanelor cu funcţii de demnitate publică nu abandonează funcţia sau activitatea incompatibilă, aceasta se eliberează din funcţie prin actul administrativ al persoanei cu competenţă legală de numire”, se arată într-un comunicat de presă.

Anterior, deputatul liberal Valeriu Munteanu a sesizat Comisia Națională de Integritate în privința acestui caz, cerîndu-i să verifice dacă a fost sau nu admis un conflict de interese. Munteanu a făcut referire la informațiile difuzate în presă, potrivit cărora Steluța Andreeva ar fi administratoarea a trei companii fondate de prim-ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?