Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

România este convinsă: Moldova va păcăli FMI-ul, altfel nu va supraviețui

25 feb. 2015,, 16:02   Economie
8532 3
Foto: fumn.eu
Potrivit expertului român Gheorghe Scarlat de la Fundația Universitară a Mării Negre (FUMN) a României, Moldova ar trebui să ia bani de la FMI, relatează NOI.md.

„Nu atît criza din Rusia a adus statul de peste Prut în situaţia în care se află acum, cît lăcomia, corupţia, ostilitatea faţă de reforme şi iresponsabilitatea celor care au fost la butoane”, scrie Scarlat în articolul „Coşmarul noului guvern de la Chişinău. Sistemul nu mai rezistă”, publicat pe pagina Fundației .

Scarlat menționează că în lipsa unui acord cu FMI-ul și în condițiile scoaterii peste hotare a unui miliard de dolari, acțiunile Băncii Naționale de „ardere” a rezervelor valutare au însemnat doar „încercarea de a menține pacientul conectat la aparate”.

„Încheierea unui acord cu FMI-ul înainte de intrarea în default (încetare de plăţi) a Republicii Moldova ar fi totuşi varianta cea mai puţin rea”, consideră expertul. Însă încheierea unui acord cu FMI va fi una dificilă, deoarece Fondul va cere reducerea cheltuielilor sociale și va pune condiţia transparentizării sectorului financiar-bancar, iar oligarhii moldoveni se pronunță împotriva acestui lucru.

„Aşa că încheierea acordului cu FMI, deşi ar fi o şansă pentru salvarea economiei, s-ar putea să rămînă o posibilitate îndepărtată, din cauza opoziţiei oligarhilor”, scrie autorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?