X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Timofti cere SIS-ului să se implice în deconspirarea ilegalităților din sistemul bancar (FOTO)

20 feb. 2015,, 10:03   Societate
3823 0

Foto : noi.md

Combaterea acțiunilor subversive de către Serviciul de Informații și Securitate în anul 2014 a jucat un rol determinant în buna desfășurare a alegerilor parlamentare. Declarația aparține șefului statului, Nicolae Timofti, și a fost făcută la şedinţa Colegiului lărgit al SIS, privind bilanțul activității pentru anul precedent, informează NOI.md.

Șeful statului a apreciat rolul SIS-ului în dejucarea acţiunilor forţelor distructive, care alimentează tendinţele separatiste din Moldova. Referindu-se la sarcinile instituției pentru 2015, Timofti a cerut SIS-ului să se implice în deconspirarea activităţilor dubioase din sistemul financiar-bancar, dar și în contracararea încercărilor de utilizare frauduloasă a banilor publici. Comandantul suprem al țării a vorbit și despre necesitatea combaterii corupţiei şi protecţionismului din sectorul public.

„Atunci cînd vorbim de securitatea ţării, spunem că aceasta reprezintă temelia stabilităţii sociale, a dezvoltării democratice a ţării şi este, desigur, un factor important al progresului economic”, a spus Timofti.

Problema implicării factorului extern în afacerile interne ale statului a fost ridicată de șeful SIS, Mihai Balan, care a precizat că instituția urmează să acorde o atenție sporită acestui fenomen. Potrivit lui Balan, succesele obținute de Republica Moldova în 2014 au fost atinse pe fondul unei situaţii regionale şi internaţionale dificile.

Mihai Balan a consemnat că aportul SIS-ului la asigurarea securităţii naţionale s-a evidenţiat prin creşterea fluxului de informaţii spre beneficiari, atît sub formă de materiale analitice, cît şi rezultate perceptibile ale investigaţiilor speciale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?