Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Suedia implementează în Moldova proiecte în valoare totală de 37 de milioane de euro

16 feb. 2015,, 11:30   Economie
4340 1

Foto : ccrm.md

În Republica Moldova, cu suportul financiar al Suediei, se implementează în prezent 16 proiecte din diferite domenii, în valoare totală de 37 de milioane de euro. Informația a fost comunicată de ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Ingrid Tersman, la întrevederea cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, relatează NOI.md.

Șeful statului și-a exprimat satisfacția față de intensificarea dialogului politic bilateral și a apreciat sprijinul acordat de autoritățile de la Stockholm Republicii Moldova în procesul de integrare europeană. Nicolae Timofti a menționat că Suedia este unul dintre cei mai importanți parteneri de dezvoltare a țării noastre, mulțumind pentru asistența financiară consistentă oferită Republicii Moldova prin intermediul numeroaselor proiecte de consolidare a instituțiilor democratice și de modernizare a infrastructurii. Președintele țării s-a arătat convins că noul guvern, care urmează a fi învestit de Parlament în termeni legali, va continua parcursul european al țării.

Ingrid Tersman a declarat, la rîndul ei, că autoritățile de la Stockholm susțin demersul de integrare europeană a țării noastre. Diplomata suedeză a subliniat că succesul programului de reforme depinde de voința politică a noului guvern de a implementa prevederile Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Ingrid Tersman a notat că Suedia dorește să contribuie la implementarea unui program de management strategic la Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, reprezentanți ai Poliției, Procuraturii și ai sistemului judecătoresc din Suedia vor efectua vizite la Chișinău, în care vor transmite experiența lor colegilor moldoveni. Un alt obiectiv este ajustarea activității Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor la rigorile Uniunii Europene. Nicolae Timofti și Ingrid Tersman au făcut un schimb de opinii cu privire la situația de securitate din regiune ca urmare a evoluției situației din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?