Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Dodon: Peste două săptămîni vom putea exporta mere în Rusia

7 feb. 2015,, 10:15   Economie
4872 6

Foto: noi.md

Liderul PSRM, Igor Dodon, dă asigurări că peste două săptămîni Guvernul de la Moscova va ridica embargoul privind importul de mere moldoveneşti. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N4”, transmite IPN.

Liderul socialist a precizat că garanţia a primit-o din partea autorităţilor de la Moscova în timpul vizitei întreprinse cu deputaţii socialişti în capitala rusă. „Autorităţile din Federaţia Rusă spun că vor să discute doar cu noi, socialiştii, iar autorităţile ne pun beţe în roate. Ei ar trebui să ne susţină, deoarece vor fi reluate exporturile şi vor veni surse în buget”, a spus Dodon.

Preşedintele PSRM a mai comunicat că a convenit cu factori de decizie de la Moscova în privinţa creării unui birou special, care se va ocupa cu perfectarea actelor pentru moldovenii care pleacă să lucreze în Federaţia Rusă. „Cetăţenii moldoveni au nevoie de luni întregi pentru a-şi legaliza aflarea pe teritoriul Federaţiei Ruse. În acest timp ei sânt vînaţi de forţele de ordine şi expulzaţi pentru încălcarea regimului de şedere. Acest birou le va oferi posibilitatea să-şi legalizeze dreptul de a se afla pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a adăugat Dodon.

Igor Dodon a mai spus că formaţiunea pe care o conduce se pregăteşte serios pentru alegerile locale. „În special ne vom concentra atenţia asupra Primăriei Chişinău. Urmează dintr-o listă din patru fruntaşi ai PSRM să decidem pe cine îl vom desemna să candideze pentru fotoliul de primar al capitalei. Din această listă fac parte Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Ion Ceban, Vlad Bătrîncea , însă această listă ar putea fi extinsă”, a declarat liderul socialist.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?