Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Oleg Efrim ar putea fi tras la răspundere penală pentru ascunderea veniturilor

6 feb. 2015,, 10:30   Societate
3538 1
Министр Олег Ефрим может быть привлечен к уголовной ответственности за сокрытие доходов
Foto: noi.md
Ministrul în exercițiu al Justiţiei, Oleg Efrim, ar putea fi tras la răspundere penală din cauza falsului în declaraţia de venit. Decizia de transmitere a documentelor Procuraturii Generale pentru ulterioara examinare a fost luată joi de Comisia Naţională de Integritate (CNI).

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al CNI, membrii Comisiei au hotărît că Efrim "a omis în declaraţia de venit o casă din raionul Ungheni, un apartament în Chişinău, al cărui coproprietar este soţia sa, precum şi un automobil închiriat de ea".

Ministrul a scris în reţelele de socializare că nu este de acord cu decizia CNI şi este gata să coopereze cu procurorii pentru soluţionarea problemei.

„Avere nedeclarată. Cînd am primit-o donaţie în 1995, nu era înregistrată ca şi casă de locuit. Am declarat de fiecare dată terenul. Între timp, cadastrul a făcut înregistrarea bunurilor imobile prin sate. Şi iată, pe de o parte m-am gospodărit cu o ditamai casă de locuit, dar şi cu dosar pentru tăinuirea averii”, a scris el.

De asemenea, o situaţie similară s-a creat în privinţa judecătorului Curţii de Apel Chişinău Sergiu Arnăut, care nu a declarat o casă în Chişinău şi 20% de acţiuni la o societate comercială.

În cazul ministrului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, membrii CNI au suspendat ancheta. Comisia suspecta ministrul de un pachet de acţiuni nedeclarat la o întreprindere, însă s-a stabilit că această întreprindere nu funcţionează şi nu-i aduce Valentinei Buliga dividende.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?