Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Socialiștii vor susține candidatura Irinei Vlah la postul de bașcan (VIDEO)

3 feb. 2015,, 14:43   Politică
6992 5

Foto: socialistii.md

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat astăzi că formațiunea sa va susține candidatura Irinei Vlah pentru postul de bașcan al Găgăuziei. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, informează NOI.md.

Dodon a ținut să precizeze că împărtășește cu Irina Vlah viziuni comune pe marginea mai multor probleme de actualitate din țară și regiune.

„Astăzi a avut loc ședința Comitetului politic al PSRM, în cadrul căreia a fost luată unanim decizia de a susține candidatul independent la postul de bașcan Irina Vlah. PSRM susține un candidat independent, nu un membru de partid. Acest lucru este foarte important. Considerăm că următorul bașcan al Găgăuziei categoric nu trebuie să fie membru de partid, ci trebuie să reprezinte tot poporul găgăuz. PSRM și-a făcut alegerea. Vreau să-i îndemn pe toți locuitorii Găgăuziei să susțină această candidatură”, a spus Dodon.

La rîndul său, Irina Vlah s-a arătat mulțumită de modul în care au decurs tratativele cu formațiunea socialiștilor. „Am purtat astăzi negocieri destul de constructive, am abordat situația în regiune, în Republica Moldova. Le mulțumesc pentru că au luat această decizie de a mă susține. Asta îmi dă încredere că neapărat vom cîștiga aceste alegeri”, a spus Vlah.

Precizăm că în cursa electorală pentru postul de bașcan al Găgăuziei s-au înscris nouă candidați. Primul tur al alegerilor ordinare ale bașcanului va avea loc pe 22 martie, iar al doilea – pe 5 aprilie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?