X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Tulbure: Plecarea întregii fracțiuni a PSRM la Moscova este o gafă politică

2 feb. 2015,, 12:39   Politică
7096 11

Foto: noi.md

Decizia conducerii PSRM de a trimite la Moscova întreaga fracțiune parlamentară nu a fost una chibzuită și lasă loc de interpretări. Astfel a comentat pentru NOI.md analistul politic Alexei Tulbure vizita întreprinsă recent în capitala rusă de cei 25 de deputați socialiști.

Potrivit politologului, prezența întregii fracțiuni parlamentare a fost de prisos, în condițiile în care și așa relația strînsă a socialiștilor cu oficialii de la Moscova nu este văzută cu ochi buni la Chișinău. Asemenea acțiuni pot servi drept temei pentru acuzații de trădare din partea oponenților politici, mai spune analistul.

„E o premieră pentru Moldova ca o fracțiune, în întreaga ei componență, să plece în într-o vizită în străinătate. Dacă ei tot în această componență vor pleca la Bruxelles sau Washington, asta ar fi începutul unei tradiții. Mă tem însă că acest lucru nu se va întîmpla. Cred că este o eroare de strategie acest pas, pentru că chiar dacă a fost invitată întreaga fracțiune la Moscova, Igor Dodon nu trebuia să accepte această propunere. Ei și-au construit întreaga campanie electorală pe această poziție prorusă, programul lor electoral abundă în lozinci de tipul – «doar cu Rusia». Cred că este exagerată această apropiere. Le dă multora posibilitatea să-i învinuiască de trădare”, a punctat Tulbure.

În opinia analistului, clasa politică de la Chișinău are nevoie să fie mai puțin dependentă de partenerii externi și să adopte decizii de sine stătător. În acest sens, Alexei Tulbure le recomandă socialiștilor să-și concentreze atenția pe problemele reale ale țării.

„Socialiștii sînt de fapt o clonă a PCRM-ului și constituie o opoziție care nu se deosebește cu nimic de PCRM, ba chiar repetă aceleași greșeli: în loc să se concentreze pe problemele reale ale țării, ne propun opțiuni geopolitice”, a menționat Tulbure.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?