X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

La Chișinău a avut loc o conferință, dedicată aniversării a 70 de ani de la eliberarea Auschwitzului

29 ian. 2015,, 15:15   Societate
3487 2
Foto: tv7.md
Conferința a fost organizată în Moldova pentru prima oară de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în parteneriat cu Biroul Relaţii Interetnice si Comunitatea Evreasca.

În mesajul adresat participanților la Conferință ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a exprimat suportul Moldovei pentru eforturile comunităţii internaţionale de promovare a toleranţei, precum şi a menționat importanţa continuării acţiunilor de comemorare a tragediei Holocaustului. „Pornind de la acele file odioase din istoria omenirii, dar şi de la manifestările discriminatorii care au loc în zilele noastre în mai multe colţuri ale lumii, este de datoria noastră să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a asigura convieţuirea paşnică a tuturor minorităţilor şi cetăţenilor în ţara noastră, dar şi în Europa”, a declarat şefa diplomaţiei moldovenești.

Ea a specificat, de asemenea, importanţa consolidării parteneriatelor cu societatea civilă pentru promovarea principiilor care stau la baza respectului drepturilor omului, inclusiv toleranţa, respectul reciproc între minorităţile naţionale, coeziunea şi solidaritatea socială.

În cadrul Conferinței s-a reiterat importanţa menţinerii pe agenda autorităţilor naţionale a luptei împotriva anti-Semitismului, necesitatea de a păstra memoria Holocaustului şi au fost formulate recomandări privind acţiunile viitoare în domeniu.

În anul 2005, prin rezoluţia Adunării Generale a ONU, data de 27 ianuarie a fost desemnată drept Ziua Internaţională pentru comemorarea victimelor Holocaustului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?