Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Obama: Lupta împotriva schimbărilor climatice este sortită eșecului fără efortul marilor puteri emergente

27 ian. 2015,, 12:20   Externe
2742 1

Foto: prunejuicemedia.com

Președintele american Barack Obama a declarat marți la New Delhi, în ultima zi a vizitei sale în India, că lumea nu are "nicio șansă" în lupta împotriva schimbărilor climatice dacă marile puteri emergente, precum India, nu își reduc dependența de combustibilii fosili, informează AFP.

'Chiar dacă țări precum Statele Unite ale Americii își reduc emisiile (de gaze cu efect de seră), dacă țări emergente precum India — cu nevoi energetice în creștere — nu se îndreaptă către energii mai curate, nu avem nici o șansă împotriva schimbărilor climatice', a spus Barack Obama.

India este al treilea cel mai mare emițător de gaze cu efect de seră, după China și SUA. Statele Unite au încheiat recent un acord inedit cu Beijingul privind emisiile de gaz cu efect de seră, înainte de summitul de la Paris privind climatul programat pentru sfîrșitul acestui an.

India nu și-a luat niciun angajament în această privință, premierul indian Narendra Modi afirmînd că nu există 'nicio presiune' și că dorește să poată acționa fără a aduce atingere eforturilor de dezvoltare a țării sale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?