X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

„Fabricat în Moldova” – mai interesant și mai calitativ (VIDEO)

26 ian. 2015,, 17:05   Economie
5649 0
Foto: noi.md
Cea de-a 14-a ediție a Expoziției „Fabricat în Moldova” se va desfășura în perioada 28 ianuarie – 1 februarie la CEI „Moldexpo”. Sloganul evenimentului organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI) rămîne același: „Competitivitate, productivitate, calitate”, notează NOI.md.

Evenimentul va cuprinde un amplu program de afaceri, inclusiv concursurile „Marca comercială a anului", „Premiul pentru realizări în domeniul calității", și va culmina cu „Gala businessului moldovenesc".

Președintele CCI, Valeriu Lazăr, a menționat că la expoziție vor participa nu doar întreprinderi, dar și reprezentanți ai organelor puterii centrale și locale. Astfel, 14 consilii raionale și UTA Găgăuzia vor fi prezente cu standuri proprii. În cadrul evenimentului vor fi prezenți reprezentanți ai AGEPI, proiectului investițional ODIMM, Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) și Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, care va organiza un iarmaroc al locurilor vacante. Toate instituțiile subordonate Ministerului Economiei vor prezenta informații utile pentru antreprenori și consumatori. Oficiul Național al Viei și Vinului, care va participa în premieră la eveniment, va reuni producătorii într-un stand comun cu brandul „Vinul Moldovei. O legendă vie.”.

La expoziție vor fi prezenți 255 de participanți, care au rezervat toate cele 3000 de metri pătrați din Pavilionul Central și Pavilionul nr. 2. Mai mult, există o listă din alte 20-30 de întreprinderi care la fel și-au anunțat intenția de a participa la eveniment. Organizatorii au precizat că se vor strădui să găsească spații pentru toți doritorii. La expoziție vor participa reprezentanți ai tuturor ramurilor economiei naționale. La eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai întreprinderilor din regiunea transnistreană (cu suportul PNUD).

„Mă bucură creșterea interesului producătorilor față de această expoziție, în pofida situației economice complicate”, a subliniat Valeriu Lazăr. „Acest lucru denotă că întreprinderile au înțeles cît este de important să-și promoveze mărfurile și serviciile. Este o reacție bună a sectorului real al economiei într-o perioadă tulbure din regiune. Din punctul de vedere al calității, participarea la expoziție a avansat față de anii precedenți. În primul rînd, au apărut multe standuri colective. Pentru a fi competitivi, trebuie de înțeles că trebuie de învățat să cooperăm, pentru a economisi și concentra anumite resurse. Anul trecut businessul moldovenesc a făcut un pas calitativ, exprimat în dorința și capacitatea de a coopera pentru rezolvarea sarcinilor comune”.

De asemenea, în cadrul evenimentului este planificat un amplu program pentru mediul de afaceri (seminare, prezentări, mese rotunde), care se va desfășura în două săli de conferințe. La aceste evenimente urmează să participe reprezentanți ai camerelor de comerț și industrie din Ucraina, România, Belarus, Rusia, Turcia.

Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Dumitru Munteanu, a relatat despre participarea întreprinderilor vinicole. Vizitatorii expoziției vor avea posibilitatea să se familiarizeze și să cumpere la prețuri speciale producția a circa 20 de întreprinderi vinicole și 6 companii producătoare de divinuri. În cadrul standului vor avea loc degustări și master-classuri, la care vor participa experți de la Școala Vinului. Printre temele prezentate se numără „Vinuri din soiuri locale”, ”Vinuri din soiuri europene”, „Divin – denumire geografică moldovenească” (28-30 ianuarie, ora 15.00; 31 ianuarie, ora 12.00).



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?