Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Iohannis dezvăluie motivul amînării vizitei sale la Chișinău

23 ian. 2015,, 10:11   Politică
3662 1
Foto : eurointegration.com.ua
Președintele României, Klaus Iohannis, susține că și-a amînat vizita la Chișinău, programată pentru 22 ianuarie, din cauză că nu a vrut să creeze presiuni suplimentare asupra clasei politice. Șeful statului vecin a mai precizat că decizia a fost luată de comun acord cu președintele Nicolae Timofti, notează gandul.info.

Acesta a explicat că vizita sa în această perioadă incertă pentru Chișinău ar fi putut lăsa loc de interpretări, lucru pe care nu și l-a dorit.

"Nu am anulat vizita, ci împreună cu preşedintele Timofti am decis să o amînăm, nu o anulăm. Este o perioadă complicată politic negocierea pentru un nou guvern. Nu am vrut nici să creez o presiune suplimentară inutilă, nici să dau semne care poate puteau fi citite într-o cheie greşită", a precizat Iohannis.

Șeful statului român și-a exprimat speranța că în urma negocierilor de la Chișinău va fi format un guvern proeuropean, capabil să continue reformele. "Scrutinul de la sfîrşitul lui noiembrie din Republica Moldova a arătat un vot proeuropean, în consecinţă, ne aşteptăm cu toţii ca guvernul care se va forma să arate această orientare şi să avem un guvern proeuropean", a spus Iohannis.

Menționăm că președintele român urma să întreprindă o vizită în Republica Moldova în perioada 22-23 ianuarie curent. Cei doi șefi de stat au stabilit însă ulterior ca vizita să fie reprogramată pentru o altă dată, după alegerea organelor de conducere ale Parlamentului și învestirea noului guvern al Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?