X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Țîrdea: Alegerea spicherului acum depinde de decizia comisarilor europeni (VIDEO)

22 ian. 2015,, 16:51   Politică
6441 5
Foto: noi.md
„Avînd în vedere că fracțiunea liberalilor a refuzat să voteze alegerea spicherului Parlamentului, nici negocierile de astăzi privind formarea coaliției tripartite nu s-au încununat cu succes. Acum totul depinde de faptul dacă șefii de la Bruxelles îi vor permite lui Vlad Filat să aleagă președintele Parlamentului cu ajutorul voturilor comuniștilor”, a declarat pentru NOI.md deputatul din partea PSRM Bogdan Țîrdea.

Interlocutorul a amintit că la întrevederea de pe 20 ianuarie de la aeroport, europenii s-au pronunțat împotriva votului consolidat al PDM-ului și PLDM-ului cu comuniștii pe marginea candidaturii la funcția de președinte al Parlamentului. „Să vedem ce îi vor spune acum europenii lui Filat”, a spus deputatul.

„În cazul în care astăzi spicherul va fi ales cu voturile liberal-democraților, democraților și comuniștilor, în Parlament va fi constituită o majoritate de centru-stînga. Guvernul va fi unul minoritar, ceea ce este foarte convenabil pentru democrați, însă nu prea îi place lui Filat. Avînd în vedere dependența liderului comuniștilor, aceasta întărește considerabil pozițiile democraților”, consideră analistul.

Bogdan Țîrdea este convins că „deja acum în rîndurile liberal-democraților se coace o divizare. „În cazul în care Filat va ceda pozițiile, inclusiv pe marginea candidaturii la funcția de prim-ministru, grupul lui Leancă, din care fac parte Maia Sandu, Eugen Carpov și alții, va merge la divizare în partid, ceea ce va slăbi definitiv formațiunea”.

„Dacă aceasta se va produce astăzi, atunci întreaga istorie de succes a Moldovei, despre care au declarat sus și tare europenii, va eșua definitiv, iar așa-numita alianță proeuropeană își va demonstra elocvent incapacitatea de activitate. De fapt, acest lucru și așa este clar, pe fundalul celor două luni de negocieri eșuate, caracterizate mai mult prin lupta pentru interesele proprii ale fiecărui participant, decît prin grija pentru bunăstarea cetățenilor Moldovei”, a conchis Țîrdea.





0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?