Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Godea: Alegerile anticipate sînt doar în interesul PSRM

22 ian. 2015,, 10:59   Politică
5578 5

Foto : noi.md

Frica de alegeri anticipate forțează PD, PLDM și PCRM să coopereze pentru a găsi soluții de depășire a crizei politice. Este opinia președintelui Mișcării Acțiunea Democratică, Mihai Godea, care a declarat în cadrul unui emisiuni la Realitatea TV că alegerile anticipate ar fi doar în interesul socialiștilor, informează NOI.md.

Potrivit fostului deputat, în prezent, riscul declanșării anticipatelor este destul de mic. „Niciun partid, cu excepția opoziției, nu-și dorește acest lucru. Poate este doar în interesul PSRM, deși nu cred că ar cîștiga mult mai mult. Ei pe voia întîmplării au ajuns să fie primii la rezultat, dacă luăm în considerație și acțiunile guvernării în raport cu Patria lui Usatîi. Nici PD, nici PLDM, și cu atît mai mult PCRM nu sînt interesate să avem anticipate. Chestia asta, frica de un blocaj politic, face ca aceste partide să coopereze”, spune Godea.

Totodată, politicianul este de părere că Iurie Leancă nu va fi înaintat din nou la funcția de premier de către PLDM, deși în campania electorală, formațiunea promitea acest lucru. În ceea ce privește candidatura Nataliei Gherman, fostul deputat susține că este un lucru firesc ca discipolul să-și întreacă mentorul.

„Moldova cred că ar avea de pierdut dacă Leancă nu va fi reales prim-ministru, pentru că totuși Iurie Leancă are un cîmp relațional foarte dezvoltat, ramificat în raport cu Occidentul. Este un om credibil acolo, care în principiu a știut să-și asume angajamente și să le realizeze. Din considerentul acesta, ar putea fi o problemă și o pierdere. Nu știu dacă îl poate înlocui cineva la acest capitol”, a remarcat Godea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?