X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Şoferii care au încălcat marcajele rutiere invizibile nu vor fi amendaţi

17 ian. 2015,, 11:30   Societate
5358 0

Foto: timpul.md

Şoferii care au încălcat marcajele rutiere invizibile nu vor fi amendaţi. În această perioadă, legea este de partea şoferilor. Mai mult, şeful Centrului de Monitorizare, Dan Chiriţa, recunoaşte că o misiune a autorităţilor de a menţine în starea funcţională marcajele duce la scutirea sancţiunilor pentru şoferi.

Şoferii care au trecut peste linia marcajul rutier şters şi depăşit de vreme scapă basma curată.

Dan Chiriţa, şef, Centrul de Monitorizare a Traficului Rutier: «În sezonul de iarnă, noi nu aplicăm amenzi şi de fapt aceasta se face mai mult de o lună. Ce ţine de marcaj, luînd în consideraţie că acum el nu este vizibil, este încetată procedura de documentare pînă nu va fi reînoint marcajul şi pînă cînd posibilitate ca proba să fie incontestabilă în instanţa de judecată».

Există şi alte situaţii cînd şoferii sînt nevoiţi să încalce silit pentru a face posibilă deplasarea. Uneori, virarea se face posibilă doar după încălcarea liniei continue din cauza maşinilor parcate neregulamentar.

Dan Chiriţa, şef, Centrul de Monitorizare a Traficului Rutier: «Într-adevăr sînt maşini parcate pe bandă pînă la capătul intersecţiei, ceea ce face imposibil virarea la stînga şi la dreapta. Duc la punerea în pericol a vieţii cetăţenilor, deoarece ei trebuie să încalce virînd de pe o bandă pe alta. Noi nu documentăm aceste cazuri dacă maşinile sînt parcate pînă la capătul intersecţiei».

Încălcările din trafic sînt însă în continuare monitorizate. Atîta timp cît Curtea de Apel nu s-a pronunţat asupra legalităţii camerelor video, şoferii primesc în continuare amenzi. Mai mult, Centrul de Monitorizare planifică pentru anul curent să extindă geografia monitorizării. Un prim pas va fi şi instalarea sistemului de cîntărire a vehiculelor de mare tonaj, în raionul Rezina.

Dan Chiriţa, şef, Centrul de Monitorizare a Traficului Rutier: «Este interesant că în acest raion, este necesar de instalat sisteme de cîntărire pentru că este un raion industrial, acolo este fabrica de ciment care strică foarte mult drumul nou creat. Sînt sisteme inteligente care permit automat supraîncărcarea să fie verificată».

Pînă la instalarea camerelor de supraveghere video a traficului, erau identificate zilnic circa 550 de contravenţii, iar după instalarea acestor camere, zilnic, sînt depistate peste 6 mii de contravenţii sau de peste 10 ori mai multe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?