Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

A fost dată publicităţii lista celor mai mari contribuabili din Moldova

13 ian. 2015,, 12:30   Economie
9271 0
Foto: sarafan_od_ua
Inspectoratul Fiscal Principal de Stat al Moldovei a dat publicităţii Lista agenţilor economici – mari contribuabili pentru anul 2015, din care, ca şi acum un an, fac parte 450 de companii. Totodată, lista actualizată a suferit un şir de schimbări nominale. Din ea au fost excluse o serie de companii, locul lor fiind luat de firme noi. Din listă a fost exclusă, în special, renumita companie Ascom-Grup, care aparţine unuia dintre cei mai bogaţi cetăţeni ai Moldovei, Anatol Stati. Au dispărut din ea şi renumite companii vinicole, cum ar fi Purcari, Bostavan şi altele, relatează NOI.md.
Din Lista celor mai mari contribuabili din Moldova pentru anul 2015 lipsesc, de asemenea, SA „Termocom” şi CET-1, lucru condiţionat de faptul că prima întreprindere a fost declarată falită, iar activele ei au trecut la CET-2, pe cînd CET-1 a fuzionat cu CET-2. Totodată, în listă au fost incluse media holdingul General Media Group (Prime, Publica TV, 2Plus, Canal 3), controlat de Vladimir Plahotniuc, precum şi compania Dufremol a lui Ilan Şor, căruia îi aparţine reţeaua duty-free din Moldova.
În ansamblu, în documentul publicat de Inspectoratul Fiscal Principal de Stat figurează 359 de companii de la Chişinău (cu 7 mai multe decît în 2014), 23 de firme de la Bălţi (cu 5 mai puţine decît în 2014) şi de la 1 pînă la 13 companii din 25 de raioane ale Moldovei, dintre care cele mai multe – 13 – din raionul Ialoveni. Totodată, în şapte raioane ale ţării: Basarabeasca, Vulcăneşti, Dubăsari, Glodeni, Leova, Şoldăneşti, Taraclia nu a fost înregistrat niciun contribuabil mare.

Pentru ca întreprinderea să fie recunoscută drept contribuabil mare, cifra de afaceri a acesteia sau valoarea totală a livrărilor trebuie să constituie cel puţin 50 de milioane de lei pe an. Totodată, valoarea impozitelor achitate de întreprindere pe parcursul anului calendaristic, cu excepţia taxei pe valoare adăugată, a accizelor şi altor plăţi administrate de Serviciul Vamal, nu trebuie să fie mai mică de 3 milioane de lei.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, întreprinderile declarate contribuabili mari sînt administrate de o direcţie specială a Serviciului Fiscal de Stat – Direcţia generală administrarea marilor contribuabili.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?