Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

România va aloca Moldovei suplimentar 5 milioane de euro

30 dec. 2014,, 11:48   Societate
3098 0

Foto: gov.md

Guvernul României va aloca executivului de la Chișinău suplimentar suma de cinci milioane de euro pentru modernizarea grădinițelor. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost adoptat astăzi, la ședința Guvernului, informează NOI.md.

Banii urmează să fie alocați astăzi sau mîine, a anunțat premierul Leancă. Potrivit prim-ministrului, negocierile dintre Guvernul Moldovei și cel al României pe marginea alocării unei noi tranșe de ajutor financiar vor continua după formarea noului executiv. Leancă a ținut să precizeze că pentru reabilitarea tuturor instituțiilor preșcolare din țară mai e nevoie de 20 de milioane de euro.

„La începutul lui decembrie am convenit acest lucru cu domnul Ponta. Domnia sa atunci s-a angajat să mai ofere încă 5 milioane de euro. Acum formalizăm acest ajutor nou, astfel încît vom ajunge la 28 de milioane de euro pentru reabilitarea și construcția grădinițelor. Unele evaluări arată că pentru a finaliza obiectivul de modernizare a instituțiilor preșcolare mai avem nevoie de 20 de milioane de euro. Premierul Ponta s-a arătat deschis să continuăm acest subiect, astfel încît șanse de a obține această sumă sînt foarte bune. Vom reveni la această discuție după formarea noului guvern”, a declarat Iurie Leancă.

Leancă a împuternicit Ministerul Educației să repartizeze mijloacele financiare, în urma unor verificări minuțioase. În total, 790 de grădinițe vor fi modernizate cu sprijinul României, dintre care 670 urmează a fi reparate, iar restul - dotate cu mobilier. În majoritatea cazurilor, lucrările contractate vor fi finalizate în primăvara anului viitor. Grădiniţele care au solicitat dotarea cu mobilă și terenuri de joacă au început să primească bunuri din data de 15 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?