Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Suedia: Guvernul renunță să mai organizeze alegeri anticipate

28 dec. 2014,, 02:00   Externe
4576 1

Foto: argumentpress.ro

Guvernul de stânga suedez a anunțat sâmbătă că a ajuns la un acord cu opoziția de centru-dreapta, ceea ce îi permite să nu mai convoace alegeri legislative anticipate și să rezolve criza politică în care extrema dreaptă a aruncat țara, relatează AFP.

"Acest acord convenit de noi permite unui guvern minoritar să guverneze, iar guvernul nu va mai organiza alegeri anticipate", în luna martie, așa cum anunțase la începutul acestei luni, a declarat premierul suedez Stefan Lofven, înconjurat de reprezentanți ai Verzilor, aliatul său în guvern, și ai celor patru partide ale Alianței (centru-dreapta), într-o conferință de presă la Stockholm.

La începutul lunii decembrie, guvernul convocase alegeri anticipate pentru 22 martie — primele în Suedia din 1958—pentru a depăși criza politică provocată de extrema dreaptă care vrea să schimbe politica de imigrație pe care o consideră prea generoasă.

Democrații din Suedia (extrema dreaptă) respinseseră bugetul guvernului și votaseră în favoarea celui al opoziției, constrângându-l pe premier să anunțe alegeri anticipate.

Acordul anunțat sâmbătă presupune că actualul guvern minoritar va putea să obțină adoptarea bugetului său cu sprijinul pasiv al formațiunilor de centru dreapta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?