X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

A fost dezvăluită taina morții lui Butmalai

23 dec. 2014,, 17:35   Societate
50123 24
Foto: novosti.protv.md
„În zilele apropiate grupul de anchetă va prezenta rezultatele privind moartea ex-deputatului Ion Butmalai, dar deja acum pot afirma cu toată responsabilitatea că decedatul s-a sinucis împușcîndu-se în inimă”, a comunicat pentru NOI.md un funcționar de rang înalt din cadrul organelor de drept. Avocata familiei Butmalai a declarat că în urma expertizelor s-a stabilit că pe pistolul din care a fost efectuată împușcătura fatală lipsesc amprentele digitale.

„Nu este adevărat. Potrivit datelor expertizei, pe mînerul pistolului au fost depistate fragmente ale amprentelor digitale, însă acestea sînt insuficiente pentru a stabili persoana căreia aparțin. Rareori, dar așa ceva se întîmplă, or, mînerul pistolului nu este neted ca sticla. Nu este adevărat nici faptul că bilețelele de adio au fost scrise sub presiunea asasinului care s-ar fi aflat alături. Potrivit concluziilor, bilețelele au fost scrise într-o stare depresivă, de deprimare. Fiți de acord, nu este logic în prezența asasinului să rogi rudele să fii înmormîntat alături de mama”, a subliniat interlocutorul.

„Faptul că s-a produs un sinucid îl denotă clar și urmele de praf de pușcă de pe mîna dreaptă și locul intrării glontelui în piept. Experții au explicat și unde a dispărut al doilea glonte și de ce cartușele găsite se aflau în părți diferite de la cadavru. Criminaliștii au ajuns la concluzia că Butmalai s-a împușcat aflîndu-se pe podeaua din garaj. Calculînd traiectoria zborului, experții au găsit glontele care a ieșit din corp și a străpuns, ca pe o foaie de carton, un poloboc din stejar. Avînd în vedere că după împușcătură mușchii inimii omului se contractă încă reflectoriu, se poate presupune că al doilea glonte a zburat în ușa deschisă a garajului. Totodată, mîna a fost aruncată de la piept, de aceea cartușele au fost găsite în dreapta și stînga cadavrului”, a menționat funcționarul.

Potrivit interlocutorului, „oricît ar fi de tragic pentru familie, Ion Butmalai fiind o persoană destul de orgolioasă și impulsivă, s-a sinucis, neputînd suporta excluderea sa din lista electorală a PLDM-ului”. „Cunosc cu exactitate că el aproape că plîngea ca un copil atinci cînd a aflat despre aceasta. Cît privește declarațiile lui de răsunet despre materialele compromițătoare, acestea întotdeauna au rămas simple declarații. Așa era caracterul lui. În schimb el nici nu putea admite ideea că foarte curînd va fi luat în derîdere din cauza pierderii mandatului de deputat. Îmi pare rău că avocata Ana Ursachi își face PR pe seama tragediei familiei decedatului”, a conchis interlocutorul, care a explicat că nu dorește să politizeze cele întîmplate, de aceea a rugat să nu-i fie dezvăluit numele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?