X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Pe arma care l-a ucis pe Butmalai nu au fost găsite amprente

22 dec. 2014,, 16:15   Societate
7422 1
Foto: moldnews.md
Pe arma găsită lîngă corpul neînsuflețit al ex-deputatului PLDM Ion Butmalai nu au fost găsite nici amprentele decedatului, nici ale altcuiva. Acest fapt l-a declarat avocata familiei Butmalai, Ana Ursachi, relatează NOI.md cu referire la portalul de știri Deschide.md.

Potrivit spuselor lui Ursachi, acest fapt dovedește iarăși că nu este vorba despre un suicid, ci despre omor premeditat.

Totodată, expertiza așa-numitor scrisori de adio a confirmat că autorul acestora într-adevăr a fost Butmalai, care le-ar fi scris aflîndu-se într-o puternică stare de agitație.

„Atenție, nu era stare de tristețe sau mîhnire, ci o puternică stare de agitație. Ceea ar putea însemna de exemplu că acele foi ar fi putut fi scrise sub amenințarea unei persoane care stătea alături. La începutul săptămînii trecute ar fi trebuit să apară și descifrările istoricelor telefonice de la operatorii de telefonie fixă și mobilă, dar acestea nu au fost finalizate nici pînă astăzi. Astfel, din cele șapte expertize care se fac în cadrul acestui dosar, doar trei au prezentat rezultatele”, a adăugat avocata.

Totodată, procurorul Leonid Turculeț, care participă la ancheta penală, avertizează cu privire la tragerea unor concluzii premature pînă la finalizarea investigațiilor.

Reamintim că la 9 decembrie Ion Butmalai, deputat din partea PLDM, a fost găsit împușcat în piept în garajul de lîngă casa sa, la Cahul. Sursele apropiate decedatului, precum și membrii familiei lui infirmă versiunea suicidului. Unele persoane publice admit versiunea potrivit căreia Butmalai ar sta în calea liderului său de partid, Vlad Filat. În afară de aceasta, a fost enunțată opinia potrivit căreia fostul liberal democrat ar putea fi victima unor reglări de conturi în afaceri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?