Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Dorin Drăguţanu, despre investigaţia internaţională de la BEM şi problemele din sistemul bancar

20 dec. 2014,, 10:15   Economie
4914 3
Foto: noi.md
La mijlocul lunii ianuarie va fi selectată o firmă internațională specializată, care va porni o investigație, paralelă cu cea a Procuraturii Generale, în cazul Băncii de Economii și Băncii Sociale. Astfel, autorităţile vor să vadă dacă au fost furate active ale băncilor și de a identifica faptașii. Declarația îi aparține guvernatorului Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu.

Şeful BNM a spus că va organiza o selecție a celor mai buni specialiști în investigația fraudelor bancare. Acțiunea va fi coordonată cu Fondul Monetar Internațional.

"Această investigație nu va înlocui ancheta de drept a organelor din Republica Moldova și analiza pe care Banca Națională o face paralel. Acei experți vor obține o înțelegere la ceea ce s-a întâmplat, care sunt persoanele implicate, vor stabili fluxurile internaționale și vor indentifica dacă s-au furat activele unei banci", a declarat Dorin Drăguțanu.

Guvernatorul BNM a vorbit şi despre unele cifre care au creat o situație neclară în sistemul bancar din Moldova. Potrivit acestuia, un volum foarte mare de credite au fost acordate pentru rambursarea creditelor vechi, au fost identificate plasamente foarte mari între băncile din țară, precum şi că au fost alocate credite neperformate în sume foarte mari unor agenți economici din străinătate.

Guvernatorul a menţionat şi despre unele suspiciuni pe care le-a stârnit Banca Socială, după ce la 30 noiembrie, instituţia a prezentat active care o clasau ca fiind cea mai mare bancă din Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?