Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 507

Un deputat democrat riscă să fie cercetat penal

18 dec. 2014,, 15:45   Societate
6027 3

Foto: publika.md

Deputatul PD Dumitru Godoroja este acuzat că a prezentat date eronate în declarația de avere pentru anul 2013 și și-a tăinuit o parte din avuție. Constatarea aparține Comisiei Naționale de Integritate, care a transmis astăzi dosarul parlamentarului spre examinare Procuraturii Generale, informează NOI.md.

Potrivit CNI, Dumitru Godoroja nu a putut justifica prin documente veniturile obținute împreună cu soția sa în sumă totală de 22.500 de euro și 80.000 de dolari. De asemenea, deputatul a omis să indice în declarația de avere 10 conturi bancare și un venit de aproximativ 35 de mii de lei dobîndit din activitatea de reprezentant al statului în societățile comerciale.

O situație similară a fost constatată în cazul șefei Direcției construcții capitale din cadrul Ministerul Sănătății, Silvia Volosatîi. Comisia a stabilit că aceasta nu a declarat trei imobile, opt terenuri agricole, 2994 de acțiuni în cadrul unei societăți comerciale, patru conturi bancare, un credit în valoare de două milioane de lei contractat de soț și un automobil posedat de către acesta.

Ambii funcționari riscă să fie cercetați pentru fals în declarații. Potrivit Codului penal, falsul în declarații se sancționează cu o amendă de pînă la 12 mii de lei sau cu un an de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?