X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

MAEIE: Problemele moldovenilor aflați în Rusia rămîn nesoluționate

18 dec. 2014,, 11:12   Societate
3029 0

Foto: fms.gov.ru

Decizia Serviciului Federal de Migraţie al Federaţiei Ruse prin care a fost modificat mecanismul de ieşire/intrare pe teritoriul Rusiei a cetăţenilor moldoveni nu a soluționat în niciun fel problemele acestora. Despre acest lucru a anunțat delegația moldovenească în cadrul unei noi runde de consultări moldo-ruse în domeniul consular, care s-a desfășurat ieri, la nivel de șefi ai serviciilor consulare, relatează NOI.md.

Reprezentanții Ministerului de Externe de la Chișinău au remarcat că decizia Serviciul Federal de Migrație a creat doar confuzie în rîndul cetăţenilor moldoveni aflaţi temporar în Rusia. Potrivit delegației moldovenești, nici de această dată partea rusă nu a fost în stare să prezinte baza legală pentru această decizie.

De asemenea, în cadrul consultărilor, părțile au discutat problematica protejării drepturilor şi intereselor cetăţenilor pe teritoriul ambelor state. Diplomații au remarcat necesitatea unei informări ample a cetăţenilor despre legislaţia naţională privind regimul de şedere pe teritoriile celor două țări.

În urma consultărilor, părţile au convenit să continue dialogul şi cooperarea bilaterală în domeniul consular. Următoarea rundă de consultări urmează să se desfășoare în 2015 la Moscova.

Menționăm că la începutul lunii noiembrie curent, Serviciul Federal Rus de Migrație a permis migranților moldoveni care muncesc ilegal în Rusia să revină în Moldova și ulterior să se reîntoarcă în Rusia fără a fi sancționați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?