Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Partidul Comuniştilor continuă să fie părăsit de personalităţi cunoscute

15 dec. 2014,, 15:45   Politică
14260 20
Foto: omg.md
După plenara CC al PCRM de sîmbătă concomitent cîţiva reprezentanţi ai formaţiunii politice, care anterior ocupau un rol important în soarta partidului, au decis să-şi înceteze cariera politică. Este vorba despre fostul vicepremier pentru reintegrare Vasile Şova şi şeful aparatului fracţiunii parlamentare a PCRM, Igor Grigoriev.

Surse din cadrul Partidului Comuniştilor au relatat agenției "Infotag" că "Şova a fost extrem de nemulţumit de rezultatele plenarei de sîmbătă, în cadrul căreia partidul a decis să studieze posibilitatea desfăşurării consultărilor cu partidele proeuropene, pe care anterior comuniştii permanent le criticau pentru uzurparea puterii şi prăbuşirea economiei".

"La sfîrşitul plenarei Şova i-a anunţat pe cîţiva colegi de partid că părăseşte postul de secretar al Comitetului raional al PCRM din Dubăsari şi că se retrage din activitatea de partid. Cauza sînt deciziile luate de partid, care nu s-au discutat cu membri de rînd ai formaţiunii politice", a spus sursa.

Și Igor Grigoriev a comunicat că deja a scris cerere de retragere din partid.

"Decizia a fost una extrem de dificilă, deoarece în ultimii ani PCRM a devenit o parte indispensabilă a vieţii mele. Cu tot respectul faţă de colegii de partid, dar PCRM nu este doar Voronin, ci fiecare membru şi cetăţean al Moldovei, care a votat pentru partid", a spus Grigoriev.

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie Şova a figurat pe lista PCRM cu numărul 39, iar Grigoriev – cu 70.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?