X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Aliații lui Usatîi nu mai cred în principiile Uniunii Europene (VIDEO)

15 dec. 2014,, 15:00   Politică
8508 10
Foto: noi.md
„Indiferența stranie și lipsa totală de reacție din partea șefului Delegației Uniunii Europene, Pirkka Tapiola, ambasadelor statelor europene pentru fărădelegile organelor de drept vizavi de partidul «Patria» ne face să ne îndoim de principiile și valorile europene declarate de ele”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă activistul formațiunii politice Alexandr Petkov, relatează NOI.md.

Politicianul a spus că sîmbătă angajații MAI și procuraturii au efectuat percheziții în două oficii la Chișinău, precum și la Bălți, Comrat, Cahul și Edineț. Totodată, angajații organelor de drept au fost însoțiți de mascații subdiviziunii specializate a poliției .

„Curios este faptul că documentele pentru descinderi sînt datate cu 20 și 24 noiembrie, ceea ce încă o dată demonstrează că am avut dreptate în legătură cu atacurile planificate din timp asupra partidului. După cum au declarat, ei au căutat produse alimentare, însă au scos din încăperile noastre computerele și un șir de documente, inclusiv arhiva partidului. Nu voi fi surprins dacă în curînd membrii partidului vor fi sunați și amenințați, altfel pentru ce polițiștilor le-ar fi trebuit arhiva?”, a specificat colegul lui Usatîi.

„Faptul că controlorii cunosc foarte bine conținutul safeurilor noastre este dovedit de cazul cînd unul dintre ei a încercat să oprească polițistul care deschidea safeul, spunîndu-i: «nu deschide, acolo sînt doar Ceburașki», însă a fost prea tîrziu. Ofițerul de poliție nătîng nici nu s-a interesat de eventuala prezență în spatele suvenirurilor a armamentului sau valutei străine, spre exemplu. Și nici nu a deschis celălalt safeu. Ei nu căutau nimic, principalul lor scop a fost să-i intimideze pe activiștii partidului, să paralizeze activitatea formațiunii în ajunul alegerilor în organele administrației publice locale”, a specificat Petcov.

El a mai comunicat că la Edineț a fost arestat membrul partidului Corneliu Moraru, sub pretextul pretinsei răfuieli a acestuia asupra polițiștilor.

Politicianul a infirmat recenta declarație a șefului Misiunii UE în Moldova, Pirkka Tapiola, despre faptul că el nu cunoaște detaliile ilegalităților și presiunii autorităților asupra partidului ”Patria”.

”Noi întotdeauna informăm detaliat toate reprezentanțele străine, aflate la Chișinău, inclusiv și Tapiola. Putem regreta doar că ei au călcat în picioare toate așa-numitele principii și valori europene, despre care ei repetă încontinuu unde numai au posibilitate, dar nu atunci cînd e cazul”, a rezumat Petcov.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?