X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Regulamentul utilizării creditului polonez, prezentat fermierilor (FOTO)

9 dec. 2014,, 15:55   Economie
4265 2
Foto: noi.md
Agenţia de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a prezentat regulamentul privind utilizarea creditului polonez în valoare de 100 de milioane de euro, pentru modernizarea sectorului agroalimentar al Moldovei, relatează NOI.md.

Reamintim că Polonia va oferi Moldovei un credit în valoare de 100 de milioane de euro pentru modernizarea complexului agroindustrial al ţării noastre.

Documentul a fost semnat pe 14 mai 2014 la Varşovia de către miniştrii finanţelor celor două state, Anatol Arapu şi Mateusz Szczurek, în prezenţa prim-miniştrilor Moldovei şi Poloniei, Iurie Leancă şi Donald Tusk. Creditul va fi acordat pentru o perioadă de 25 de ani, cu rata anuală de 0,15 la sută şi o perioadă de graţie de cinci ani.

Potrivit documentului elaborat, fermierii urmează să prezinte planurile de afaceri unei comisii speciale, în frunte cu Igor Goroşev (fermier, membru al Consiliului administrativ la Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”, are experienţă în cooperarea cu Banca Mondială – n.red.).

Creditul va fi acordat beneficiarilor pe un termen de cel mult 12 ani, cu o dobîndă de 3 la sută anual şi o perioadă de graţie de 3 ani. Acest fapt va permite rotaţia dublă a mijloacelor poloneze şi va spori numărul „norocoşilor”.

Valoarea minimă a proiectului constituie 500 de mii de euro. Totodată, agenţii economici mici şi mijlocii vor putea să unească proiectele individuale în unul comun.

Specificul condiţiilor este acela că beneficiarii creditului va trebui să utilizeze 60 la sută din mijloace pentru achiziţionarea tehnologiilor, utilajului şi a altor obiecte necesare exclusiv de la producătorii polonezi.

Toate consultările necesare şi asistenţa în perfectarea documentelor pentru cererea de credit vor fi acordate fermierilor de către specialiştii Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova. Acordul respectiv a fost semnat nemijlocit în cadrul prezentării regulamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?