Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Fiscul a anunțat creşterea semnificativă a defalcărilor la buget

2 dec. 2014,, 13:15   Economie
2539 0
Foto: esp.md
Inspectoratul Fiscal Principal de Stat al Moldovei a anunțat majorarea considerabilă a defalcărilor fiscale la bugetul de stat în acest an faţă de anul precedent, relatează NOI.md.

După cum a comunicat şeful IFPS al Moldovei, Ion Prisăcaru, timp de 11 luni ale anului curent fiscul a asigurat încasări bugetare în valoare de 8,61 de miliarde de lei, ceea ce depăşeşte cu 88,7 milioane de lei nivelul preconizat. Planul prelevărilor în această perioadă a fost executat la nivel de 101 la sută.

Totodată, potrivit lui Ion Prisăcaru, ţinînd cont de specificul creşterii economiei naţionale pe fundalul crizei din Ucraina şi al embargoului asupra livrărilor de mărfuri moldoveneşti în Rusia, sporirea veniturilor bugetare asigurate de fisc în ianuarie-noiembrie curent faţă de perioada analogică a anului trecut este impresionantă. Astfel, dacă timp de 11 luni ale anului trecut virările IFSP în bugetul de stat al Moldovei au însumat 5,6 miliarde de lei, atunci în aceeaşi perioadă a anului curent ele au sporit cu peste 3 miliarde de lei sau cu 54 la sută.

Ion Prisăcaru a menţionat că actuala conducere a IFPS propune un plan ambiţios de reforme, a căror implementare va permite să se modernizeze şi eficientizeze activitatea fiscului. Potrivit lui, există soluţii care ar putea să îmbunătăţească radical mediul de afaceri din ţară şi eficienţa utilizării mijloacelor publice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?