Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Comisia Electorală Centrală strînge din umeri

30 noi. 2014,, 12:59   Politică
5970 6
Foto : Facebook.com
Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale susțin că nu pot face nimic în legătură cu aglomerația formată la secțiile de vot din Federația Rusă, în special la Moscova și Sankt-Petersburg. Solicitat de NOI.md, președintele Consiliul electoral de circumscripţie din municipiul Chișinău, Iulian Balan, a declarat că în cazul unei participări masive la vot, programul secțiilor de votare poate fi extins cu două ore, însă numărul buletinelor de vot nu poate fi suplimentat.

Funcționarul a ținută să precizeze că în fiecare secție de vot, atît din interiorul țării, cît și de peste hotare, au fost repartizate cîte 3000 de buletine de vot, în strictă conformitate cu prevederile Codului electoral. Potrivit lui Iulian Balan, în cazul care, la o secție de vot se vor înregistra mai mulți alegători decît buletine, cetățenii vor fi nevoiți să meargă la alte secții, pentru a-și exercita dreptul constituțional.

„Din păcate nu putem suplimenta numărul buletinelor de vot. Nu pute face derogări de la prevederile Codului electoral. În cazul în care nu vor fi suficiente buletine de vot, cetățenii vor putea merge la alte secții. Ca măsură de urgență în cazul unui număr mare de alegători poate fi extins cu două ore programul birourilor electorale”, a menționat Balan.

Utilizatorii rețelelor de socializare au publicat în această dimineață imagini de la Ambasada Republicii Moldova la Moscova, unde s-au format cozi uriașe. O situația similară s-a atestat și la Sankt-Petersburg. Menționăm că pentru alegerile parlamentare curente, în Federația Rusă au fost deschise cinci secții de votare - trei în Moscova și două în Sankt Petersburg.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?