X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Dron: Vom avea o gravă problemă, dacă se va constata că am fost prostiți

28 noi. 2014,, 11:03   Politică
12812 17
Foto : noi.md
Opinia publică trebuie să fie cu ochii pe evoluția dosarului privind excluderea partidului „Patria” din alegeri, pentru a se convinge că nu s-a lăsat manipulată. Opinia aparține preşedintelui Asociaţiei „Justiţie şi Dreptate”, Ion Dron, care a precizat pentru NOI.md că este de datoria instituțiilor statului să ducă la bun sfîrșit acest dosar.

Întrebat cît de firesc este ca un concurent electoral să fie exclus din cursa pentru alegeri cu doar cîteva zile înainte de scrutin, expertul a precizat că într-un stat de drept legea intervine cînd ne așteptăm mai puțin.

„Este normal să se întîmple asemenea lucruri într-un stat în care legea stă în capul mesei, dacă într-adevăr s-a constatat că a fost finanțare din exterior – acest lucru trebuie sancționat. Nu putem admite ca puterea de stat să ajungă în mîinile unor grupări obscure controlate din exterior. Va fi nevoie de o analiză la rece a situației după alegeri, să vedem dacă nu cumva instituțiile statului au fost folosite într-o bătălie politică. Vom avea o gravă problemă, dacă se va constata că am fost prostiți, manipulați”, a precizat Dron.

Potrivit juristului, dacă nici Curtea Supremă de Justiție nu-i va da dreptate lui Renato Usatîi, acesta va fi în drept să se adreseze la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Expertul a mai precizat că cetățenii ar fi avut un răspuns clar acum, dacă în cadrul MAI sau a fiscului ar fi existat o gardă de control care ar fi monitorizat modul în care sînt finanțate partidele. Ion Dron se arată totuși convins că lucrurile se vor limpezi după alegeri.

„Societatea într-adevăr fierbe pentru că oamenii nu au încredere în organele de drept. Dacă instituțiile statului ar fi fost credibile în fața cetățenilor, atunci nu ar fi existat aceste tensiuni în societate. Trebuie să ne obișnuim cu aceste lucruri, pentru că așa funcționează legea. Intervine atunci cînd ne simțim mai confortabil”, a punctat Dron.

Menționăm că Renato Usatîi a părăsit în această noapte Republica Moldova pentru a nu fi arestat. Pe marginea deciziei Curții de Apel Chișinău privind excluderea partidului său din alegeri urmează să se expună și Curtea Supremă de Justiție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?