Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Marian Lupu, atacat într-o instanţă din Olanda

27 noi. 2014,, 14:55   Politică
6946 1
Foto: noi.md
Noi provocări în ajun de alegeri. De această dată cel vizat este liderul PDM, Marian Lupu, care a fost atacat într-o instanţă din Olanda de către controversaţii oameni de afaceri Viorel şi Victor Ţopa. Într-o postare pe site-ul PDM, liderul democraţilor afirmă că judecătorii au respins cererea celor doi. Preşedintele PDM a calificat acţiunile drept o tentativă de denigrare în ajunul scrutinului parlamentar.

Viorel şi Victor Ţopa au atacat în instanţa de judecată compania olandeză OTIV Prime Holding, într-un caz cu o vechime de cîţiva ani, care vizează un transfer de acţiuni la Victoriabank. În sesizarea depusă nu este clar însă care sînt acuzaţiile aduse liderului PDM, Marian Lupu şi ce legătură are acesta cu acţiunile companiei, motiv pentru care judecătorii au respins cererea.

Reclamanţii au revenit înaintea magistraţilor, cu doar cîteva zile înaintea alegerilor, cu intenţia de a-i ataca pe Andrian Candu și pe Vlad Plahotniuc. Instanța a respins și această solicitare, deoarece nu au putut fi prezentate documentecare să o justifice.

Totuşi, judecătorii au respectat procedurile legale şi au pus sechestru pe un termen de două săptămîni pe acţiunile companiei, pe care îl vor ridica în cazul în care nu vor fi prezentate dovezi.

Democraţii precizează că, în pofida acestui fapt, un post TV finanţat de Ţopi a difuzat informaţia despre blocarea conturilor, pentru a crea o impresie falsă că ar exista probleme cu justiţia olandeză şi a denigra PDM.

Liderul PDM, Marian Lupu, a mai precizat că nu avut niciodată conturi sau active ascunse, nici în Moldova, nici peste hotare şi nu a fost implicat niciodată în tranzacţii financiare, iar acuzaţiile care i se aduc sînt doar nişte tentative de denigrare a sa şi a Partidului Democrat în ajunul alegerilor parlamentare. De asemenea, politicianul a adăugat că va face demersurile necesare, astfel încît cei care încearcă să-l defăimeze, să răspundă în faţa legii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?