Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 510

Voronin: Noi vorbim despre uzurparea puterii

27 noi. 2014,, 13:45   Politică
5397 3
Foto: vfokuse.md
„Principala chestiune a acestor alegeri nu constă în faptul cine va cîștiga – cei de dreapta sau cei de stînga. Problema este foarte principială și vizează existența ulterioară a statului Republica Moldova: a fi sau a nu fi?!”, a declarat astăzi președintele PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul unei conferințe de presă, informează NOI.md.

foarte murdară, încordată, confuză. Lupta cu opoziția a căpătat forme perverse. Pentru prima dată în istoria Moldovei la alegeri a fost admis un partid clonă, pentru prima dată alegerile se desfășoară în lipsa unor posturi de televiziune de opoziție și în condițiile unui control total al spațiului informațional din partea autorităților. Admiterea clonei reformatoare la alegeri, în pofida deciziei Curții de Apel, este fără precedent în lume. Acestea și sînt adevăratele caracteristici ale puterii «europene», care este atît de «europeană», încît ignoră nu doar protestele opoziției, ci și opinia ambasadorilor europeni. Or, aceasta înseamnă deja paralizia sistemului, panică care se transformă în marasm politic”, a declarat Voronin.

Liderul comuniștilor a menționat că „puterea în stat se află în mîinile unui regim de tip mafiot, corupt și moral degradat”. „Noi am vorbit despre statul acaparat, despre uzurparea puterii, despre elemente de dictatură. Fiind într-o isterie electorală, regimul agonizează și inventează scheme pentru a se menține la putere cu orice preț, chiar și cu prețul pierderii totale a statalității. Este foarte rău că la aceste jocuri participă și Comisia Electorală Centrală. Pînă acum, CEC se făcea că nu se întîmplă nimic deosebit, cu toate că îi atenționam în permanență, însă astăzi totul a devenit clar”, a conchis Vladimir Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?